10 nordjyske gourmetrestauranter - 10 gourmetoplevelser

Søndag 4. marts kl. 17.30 hos Aalborg Event, Maren Turis Gade 6, Aalborg

Den nordjyske natur bugner af lækre råvarer fra havet, jorden, fjorden, gårdene, skovene og markerne. Nordjyske restauranter, der forstår at tilberede de lækre råvarer som ypperlig gastronomi, er vi også rige på i landsdelen, og ti af restauranterne er gået sammen i sammenslutningen ”Nordjyske Restauranter”. Det er dem, der inviterer til fine dining i hjertet af Aalborg, og det er dem, der vil gøre det mere synligt, at landsdelen har en helt særlig placering på det gastronomiske Danmarkskort.

Selve fine dining-arrangementet finder sted i hyggelige rammer hos Event Aalborg, Maren Turis Gade 6 i Aalborg, og det er et velgørenhedsarrangement, hvor hele omsætningen går til videreudvikling af nordjysk gastronomi og fødevareturisme.

Netværket af restauranter ønsker at løfte niveauet endnu mere på den gastronomiske scene og få endnu mere fokus på de muligheder, der er for at videreudvikle branchen.

- Det er en indsats, der kan komme hele regionen til gavn. Vi ser, hvordan uddannelsesinstitutionerne i Nordjylland appellerer kraftigt til, at unge tager en kokkeuddannelse, fordi der er brug for kokke i branchen, og der er et stort udviklingspotentiale både i forhold til os, der bor her, og i forhold til turister. Vi samler med fine dining-arrangementet penge ind til videreudvikling af den nordjyske gastronomi, fordi den er så unik, og vi ser store muligheder i, at restauranter, fødevareproducenter, hoteller og oplevelsesindustrien samarbejder om videreudviklingen, forklarer Sarah Kruse.

Hun er tovholder i ”Nordjyske restauranter” og for fine dining-arrangementet i Aalborg.

 

”Nordjyske restauranter” præsenterer

Arrangementet bliver en fin middag med ti lækre retter, som præsenteres af de ti restauranter undervejs. Man får som deltager plads ved smukt dækkede borde, og der er tale om en helt særlig oplevelse, hvor maden er tilberedt af passionerede kokke. De brænder for deres fag og har som mål, at alle 100 gæster får sig en himmelsk smagsoplevelse. ”Nordjyske Restauranter” består af følgende gourmetrestauranter: Essens fra Frederikshavn, Abstrakt fra Hirtshals, Strandhotellet fra Blokhus, Strandingskroen fra Blokhus samt Aalborg-restauranterne: La Locanda, Prinses Juliana, Tabu, Rusk, Applaus og Nam.

 

10 lækre retter

Første ret - Fisk og skaldyr: jomfruhummer og torsk
Tilberedes af Essens fra Frederikshavn

Anden ret - Fisk og skaldyr: krabbe, æbler og fermenteret sauce
Tilberedes af Strandhotellet fra Blokhus

Tredje ret - Fisk og skaldyr: fyldt pasta med fisk og skaldyr
Tilberedes af La Locanda fra Aalborg

Fjerde ret - Fisk og skaldyr: kål, ising og muslingeskum
Tilberedes af Prinses Juliana fra Aalborg

Femte ret - Fjerkræ: terrin på Rokkedahl-kylling med svampe
Tilberedes af Strandingskroen fra Blokhus

Sjette ret - Vildt: vildt med hengemt grønt
Tilberedes af Tabu fra Aalborg

Syvende ret - Gris: svinebryst med selleri og ramsløg
Tilberedes af Rusk fra Aalborg

Ottende ret - Ost: nonnekloster med ramsløg og hyben
Tilberedes af Applaus fra Aalborg

Niende ret - Dessert: saltet karamel og frosne urter
Tilberedes af Nam fra Aalborg

Tiende ret - Dessert: æble med farin og brunet smør
Tilberedes af Abstrakt fra Hirtshals

Det kan ske, at nogle råvarer ikke er tilgængelige på dagen. Derfor tages der forbehold for ændringer i menuen.

 

Lokale vine

I hjertet af Himmerlands blide bakker ligger en af verdens nordligste vingårde, Guldbæk Vingård. Den er opstået som et resultat af naturens luner tilsat lige dele hjerteblod og håndværk - akkurat som de vine, der i dag produceres på stedet.

Til fine dining-arrangementet i Aalborg bliver du budt velkommen med en mousserende vin, produceret i Guldbæk på lokale æbler.

Herefter får du serveret fem glas vin, der er tilpasset de ti smagfulde retter.

De fem vine er fra henholdsvis Guldbæk Vingård og Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg. Vinene præsenteres af repræsentanter fra Guldbæk og Sigurd Müller i forbindelse med serveringen.

Guldbæk ligger i det kuperede område 20 km syd for Aalborg, og de første vinstokke blev plantet i 2008. I dag er der tilplantet omkring fire hektar, og vingården består således af cirka 15.000 stokke. På vingården er det en brændende passion at skabe vine i en klasse, der placerer Danmark på det internationale vinkort.

 

Prisen inkluderer:

  • Velkomst med bobler
  • 10 gourmetretter
  • 6 glas vin (inkl. boblerne) fra Guldbæk Vingård og Sigurd Müller

 

Opdaterer priser

Ved at fortsætte på dette site accepteres det at KLUB NORDJYSKE anvender cookies. Læs mere om cookieregler og persondatapolitik her.accepter cookies